Projektutvecklingschef till Humlegården Fastigheter

Stockholm
Ansök senast: 2024-08-28

Är du en driven och erfaren ledare som brinner för att utveckla människor och kontor? Har du erfarenhet av att genomföra hållbara och lönsamma projekt och vill vara med och forma morgondagens kontorsmarknad i Stockholm? Då är du kanske den vi söker. 

Vi söker en projektutvecklingschef med spetskompetens inom hållbarhets- och återbruksfrågor. Vi tror att du är genuint intresserad av hållbarhet och vill arbeta för en långsiktig fastighetsägare, där initiativen som bidrar till att stärka den hållbara utvecklingen är en självklar del av vardagen. Vi söker dig som är en engagerad lagspelare som gillar att ta ansvar och brinner för ledarskap och kommunikation. Som person är du lyhörd, tydlig, nyfiken, öppen och har lätt att etablera kundkontakter. Du drivs av att genomföra projekt och har ett tydligt affärsfokus. Du har erfarenhet och god förmåga att leda och utveckla medarbetare och processer. Du värdesätter affärsmässighet och tydlighet. 

Om tjänsten

Som projektutvecklingschef har du en strategisk roll med ett övergripande ansvar för genomförande av projektverksamheten, vilket inkluderar hyresgästanpassningar, underhållsprojekt och nyinvesteringar. Du får i dagsläget personalansvar för sex projektledare och två projektchefer. Teamet består av erfarna medarbetare som är vana att arbeta med alla delar inom ett projekt. I din roll som projektutvecklingschef har du ett stort fokus på att leda och utveckla teamet och skapa en stark teamkänsla. Du kommer att vara ansvarig för att dina medarbetare har de bästa förutsättningarna att genomföra projekt från beslut till färdigställande och ansvara för att säkerställa att dessa genomförs med hög kvalitet, lönsamhet och inom budget. Att utveckla vår hyresgästanpassningsprocess för att säkerställa att vi skapar nöjda kunder och uppfyller deras behov på bästa möjliga sätt ligger också i uppdraget. För att lyckas i rollen tror vi att du har förmågan att balansera de tekniska, ekonomiska och kommersiella aspekterna i ett projekt, där resultatet möter kundernas förväntningar och säkerställer bolagets avkastning. 

Exempel på arbetsuppgifter 

Förutom att leda arbetet på avdelningen innefattar rollen bland annat ett samordnande ansvar för: 

 • Gedigen erfarenhet från projektledning av stora och komplexa fastighetsbyggnadsprojekt både avseende om- och nybyggnation 
 • Att säkerställa genomförande, kvalitet och tidplaner i projektutförande 
 • Budget och uppföljning av projektkostnader 
 • Att bolaget uppfyller fastighetsägar- och myndighetskrav i projektutförande 
 • Ansvara för att våra cirkulära principer implementeras i våra projekt 
 • Kontakt med externa konsulter och upphandlade entreprenörer 
 • Upphandling av entreprenörer i konkurrens 
 • Utveckling av avdelningens arbetssätt, rutiner och processer 
 • Uppföljning och säkerställa att uppsatta mål nås 
 • Du kommer att ingå i Humlegårdens Hållbarhetsråd 

 

Arbetet spänner över ett brett område, med många kontaktytor. Du kommer leda och stötta ditt team som är delaktiga i alla skeden i både planeringsfasen men främst i genomförandefasen av ombyggnads- och nybyggnadsprojekten i bolaget. Det omfattar bla bygglovsarbete, projektutformning, upphandling samt att driva projekt i mål för långsiktig förvaltning i bolaget. Projekten handlar både om att genomföra underhållsprojekt, hyresgästanpassningar, bolagets större projekt och nyinvesteringar. Du har även ett operativt ansvar att säkerställa att Humlegården når sina mål när det gäller projektbudget, hållbarhet och kundnöjdhet.  

Rollen rapporterar till Affärsutvecklingschef. 

Är det här du?

Vi tror att du har flera års erfarenhet från att leda och genomföra bygg- och fastighetsutvecklingsprojekt, du är civilingenjör med byggteknisk inriktning eller motsvarande. Starkt affärssinne i kombination med kompetens kring konstruktion, teknik, materialval med fokus på hållbar ekonomi. Du har en förmåga att se kundens behov och en hög strategisk, analytisk och affärsmässigförmåga och du är utvecklingsorienterad. Som person och ledare har du en god samarbets- och kommunikativ förmåga, och stark förmåga att bygga relationer internt som externt.  

Du har: 

 • God erfarenhet och intresse av att leda andra 
 • Erfarenhet av styrning, verksamhetsuppföljning och ekonomi 
 • Kunskap inom entreprenadjuridik och svensk bygglagstiftning 
 • Erfarenhet av entreprenörsuppföljning 
 • Erfarenhet av att arbeta med entreprenadformer och driva frågor om upphandling i konkurrens 
 • Vana att ta fram och presentera material för ledning och styrelser 

 

Vill du veta mer?

Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill, senast 28 augusti 2024. Urvalet av ansökningar sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Julia Gruvin HR-Partner på telefon 08-678 90 18. 

Välkommen in med din ansökan! 

Humlegården Fastigheter är ett aktivt fastighetsbolag med långsiktiga ägare och en väl positionerad fastighets- och projektportfölj. Vi strävar efter att skapa hållbara och attraktiva arbets- och stadsmiljöer, där både människor och verksamheter kan växa. Vi ingår i länsförsäkringsgruppen, Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade bank- och försäkringsgrupp. Humlegården äger, förvaltar och utvecklar främst kontorsfastigheter i Stockholmsregionen. Vi har 95 anställda och äger 60 fastigheter till ett värde om 38,3 miljarder kronor (30 Juni 2024). Genom att vara en långsiktig fastighetsägare har vi möjlighet att arbeta med och påverka många dimensioner av hållbarhetsfrågan såsom energikällor- och användning, materialval, avfallshantering, transporter och arbetsmiljö. Vårt långsiktiga mål är att uppnå klimatneutralitet till år 2045. Vår vision är att bli Stockholms mest älskade fastighetsbolag. En ambitiös målsättning, som ska fungera som en ledstjärna i allt vi gör. I praktiken innebär det att vi vill underlätta våra kunders vardag, på bästa möjliga sätt, så att de kan fokusera på det de gör bäst. 

Våra värderingar − dedikerade, ansvarstagande, modiga och nyfikna − utgör grunden för vår verksamhet och beskriver de egenskaper som ska skapa ett gemensamt beteende, som i sin tur stärker vår position, hjälper oss uppnå våra mål och bidrar i strävan mot vår vision. 


Kontaktperson

Julia Gruvin

Julia.gruvin@humlegarden.se

08-6789018

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %